Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Zaštita prijavitelja nepravilnosti (zviždača) kod unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti (poslodavca) 1.dio

4.10.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.17.1 Članak

Andrea Skorin

2019.17.1.1 Zaštita prijavitelja nepravilnosti (zviždača) kod unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti (poslodavca) 1.dio

Kristian Plazonić, dipl.iur

Svrha i cilj Zakona

Dana 1. srpnja 2019. godine stupio je na snagu Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti („Narodne novine” br. 17/19., u daljnjem tekstu: Zakon). Radi se o Zakonu kojem se u Republici Hrvatskoj1 zaštićuju „zviždači.2” Dakle, govorimo o zaštiti osoba koja u dobroj vjeri prijavljuju korupciju. Tim Zakonom uređuje se prijavljivanje nepravilnosti, postupak prijavljivanja nepravilnosti, prava osoba koje prijavljuju nepravilnosti, obveze tijela javne vlasti te pravnih i fizičkih osoba u vezi s prijavom nepravilnosti, kao i druga pitanja važna za prijavu nepravilnosti i zaštitu prijavitelja nepravilnosti. Cilj Zakona je ponajprije učinkovita zaštita prijavitelja nepravilnosti koja uključuje i osiguravanje dostupnih i pouzdanih načina prijavljivanja nepravilnosti.

Zabrane glede prijavljivanja i pravitelja nepravilnosti

Dvije su zabrane koje se odnose na prijavljivanje nepravilnosti (prema Zakonu nepravilnosti su kršenja zakona i drugih propisa te nesavjesno upravljanje javnim dobrima, javnim sredstvima i sredstvima Europske unije koje predstavlja ugrožavanje javnog interesa, a koja su povezana s obavljanjem poslova kod poslodavca). Prva, zabrana sprječavanja prijavljivanja nepravilnosti, a druga, zabrana stavljanja prijavitelja nepravilnosti u nepovoljan položaj.

Zabrana sprječavanja prijavljivanja nepravilnosti

Prema Zakonu zabranjeno je sprječavanje prijavljivanja nepravilnosti, a bilo kakva negativna intervencija poslodavca u smislu da postoje odredbe općeg ili pojedinačnog akta poslodavca te pravnog posla kojima se propisuje zabrana prijavljivanja nepravilnosti nemaju nikakav pravni učinak.

Zabrana stavljanja prijavitelja nepravilnosti u nepovoljan položaj

Poslodavac mora imati na umu da ne smije prijavitelja nepravilnosti staviti u nepovoljan položaj zbog prijavljivanja nepravilnosti. To se posebno odnosi na: otkaz ugovora o radu, prestanak državne službe, uznemiravanje,

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: