danas je 15.8.2022

Input:

Uvođenje četverodnevnog radnog tjedna i utjecaj na produktivnost

8.6.2022, , Izvor: Verlag Dashöfer

2022.11.1.2 Uvođenje četverodnevnog radnog tjedna i utjecaj na produktivnost

Ivan Vidas, struč. spec. oec.

Poslodavci širom svijeta zadnjih nekoliko godina počeli su testirati četverodnevni radni tjedan, što je nakon rada od kuće još jedna promjena koju je pandemija dodatno aktualizirala u svijetu rada. Rasprava o skandinavskom modelu koji se temelji na pretpostavci da će produktivnost rasti ako se smanji broj radnih sati nije osobito nova, no u većini slučajeva je u testnim fazama.

Budući da je pandemija donijela neviđenu promjenu u svijetu rada, oko četverodnevnog radnog tjedna vodila se velika rasprava. Oglašavani su kao "lijek" za izgaranje i stres na poslu. Tvrtke, pa čak i vlade, eksperimentirale su s tom idejom; preliminarni rezultati sugeriraju da potencijalne prednosti uključuju bolju ravnotežu između posla i privatnog života i poboljšanu dobrobit - bez ikakvih posljedica po produktivnost zaposlenika.

Na primjer, u Europi, španjolska socijalistička vlada razmatra mogućnost uvođenja ovoga modela kako bi ubrzala oporavak gospodarstva. S druge strane, javna uprava u Danskoj i Islandu već radi samo do četvrtka. Čelnik agencije za privremeno zapošljavanje Adecco kaže kako mnoštvo kompanija uvodi kraći radni tjedan, posebno u kontekstu nedostatka radne snage u maloprodaji i ugostiteljstvu.

Nadalje, na Novom Zelandu kompanija Unilever testira radni tjedan od četiri dana, dok u Japanu treća banka po veličini Mizuho nudi mogućnost svojih 45.000 tisuća radnika da rade tri ili četiri dana u tjednu.

Dok mnogi skeptično gledaju na to koliko će promjene u svijetu rada zaživjeti i nakon kraja pandemije, i španjolska telekomunikacijska kompanija Telefonica među onim je kompanijama koje testiraju četverodnevni radni tjedan. Za sada je u tom režimu u 2021. godini radilo 10% njezinih