Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Otkazni rok za vrijeme godišnjeg odmora

7.11.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.18.2.5 Otkazni rok za vrijeme godišnjeg odmora

Kristian Plazonić, dipl.iur

U zakonu piše da otkazni rok teče za vrijeme godišnjeg odmora (G.O.), osim ako pravilnikom i sl. nije drugačije određeno:

“Otkazni rok teče za vrijeme godišnjeg odmora, plaćenog dopusta te razdoblja privremene nesposobnost za rad radnika kojeg je poslodavac u otkaznom roku oslobodio obveze rada, osim ako kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije drukčije uređeno.“

S obzirom na to da smo čuli različita mišljenja od odvjetnika (jedan kaže da zakon to podržava, a drugi da bi to išlo na štetu radnika, što je protiv zakona), nas zanima sljedeće

Možemo li u našem pravilniku o radu navesti da otkazni rok NE teče za vrijeme godišnjeg odmora?

Poslodavac ima pravo u pravilniku o radu urediti pitanje plaće, organizacija rada, postupak i mjere za zaštitu dostojanstva radnika te mjere zaštite od diskriminacije i druga pitanja važna za radnike zaposlene kod toga poslodavca, ako ta pitanja nisu uređena kolektivnim ugovorom. Iz toga slijedi da poslodavac može normirati i pitanje otkaznog roka.

Involviranje odredbe da otkazni rok ne teče za vrijeme godišnjeg odmora ujedno znači da se omogućuje dulji ostanak radnika u radnom odnosu odnosno dani godišnjeg odmora ne uračunavaju se u dane otkaznog roka. Dakle, involviranjem takve odredbe otkazni rok bi bio u stanju mirovanja. To je u korist radnika, ali nije u skladu s odredbom Zakona o radu („Narodne novine” br. 93/14. i 127/17., u nastavku: ZOR) koja izrijekom kaže da otkazni rok teče za vrijeme godišnjeg odmora.

Je li obzirom na navedenu zakonsku odredbu moguće urediti za radnike povoljnije pravo

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: