danas je 4.8.2021

Input:

Izmjena ugovora o radu

19.7.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer

2021.13.2.6 Izmjena ugovora o radu

Tomislava Furčić, dipl.iur.

Naime, imamo radnika koji je inače vozač teretnog vozila. Budući je imao nezgodu, dobio je potvrdu od strane doktora medicine rada da je privremeno nesposoban za rad vozača te prebačen na mjesto “portir“. Zadržao je odlukom poslodavca plaću i koeficijent radnog mjesta “vozača“ koja je viša od radnog mjesta “portira“.

Sada je došao novi direktor i želi ukinuti tu odluku i dati mu plaću mjesta “portira“ neovisno o svjedodžbi privremene nesposobnosti za rad. Može li po Vašem mišljenju radnik zadržati prethodnu plaću iako je premješten na radno mjesto nižeg koeficijenta jer je to bilo jedino radno mjesto u skladu s njegovim privremenim fizičkim mogućnostima?

Radni odnos je ugovorni odnos između poslodavca i radnika koji niti jedna strana ne može jednostrano mijenjati (radno mjesto, plaća, uvjeti rada itd.). Dakle, za izmjenu ugovora o radu je potrebna suglasnost volja obje ugovorne strane (poslodavca i radnika).

Ukoliko su ugovorne strane (poslodavac i radnik) suglasne da se izmijene određeni elementi ugovora o radu tada se može sklopiti novi ugovor o radu ili aneks postojećeg ugovora o