Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Ispravno računanje ostvarenih radnih sati radnika

11.11.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.18.2.6 Ispravno računanje ostvarenih radnih sati radnika

Darko Graf, dipl.iur

Fond sati za 40-satno radno vrijeme za primjerice rujan 2019.g. iznosi 168 h. Taj fond sati je u redu ako radnik radi od ponedjeljka do petka, svaki dan po 8 sati. Međutim, kod mene je slučaj da imam i radnike koji rade od ponedjeljka do petka 7h i subota 5 h. U tom slučaju tim radnicima mjesečni fond sati za rujan 2019.g. je 167 h. Također, žene na tržnicama rade na način da im je ponedjeljak slobodan, od utorka do subote 7 h i nedjeljom 5 h. Njima je fond sati za rujan 2019.g. 165 h. Kako je ispravno raditi obračun? Koji fond sati uzeti?

Jedini ispravan način računanja ostvarenih radnih sati određenog radnika jest evidencija o odrađenim radnim satima tog istog konkretnog radnika. Naime, kad god Zakon o radu (Narodne novine br. 93/14, 127/17) govori o punom radnom vremenu (40 sati tjedno), mogućnosti nejednakog rasporeda radnog vremena po danima, tjednima i mjesecima uz poštivanje granice od 50 sati tjedno itd., uvijek ima na umu konkretnog radnika na kojega se odnose ova ograničenja u ostvarivanju satnice. Zbog toga nije važno koliko je radnih dana u jednom mjesecu i koliko radnih sati sadrži uobičajeni “fond sati“ koji bi se tog mjeseca obračunavao kao određena vrsta osnovice kod poslodavca za konkretno razdoblje jer taj fond sati jednog radnika ovisi o tome kako je raspoređeno njegovo radno vrijeme.

U tom će slučaju, primjerice, poslodavac kod kojega svi radnici rade pet dana u tjednu po osam sati, relativno jednostavno izračunati mjesečni fond sati i iskazati ga na obračunskim listićima svih radnika raspoređujući taj fond po različitim kategorijama, npr. 24 sata godišnjeg odmora, 8 sati bolovanje itd., ali poslodavac kod kojega radnici ne rade po tako jednostavnom rasporedu, uz mogućnost da im je radno vrijeme raspoređeno u nejednakom trajanju ili imaju iole kompliciraniji raspored radnog vremena, neće imati tako jednostavan izračun temeljem osnovice koja bi bila primjenjiva na sve radnike kako je to navedeno u prethodnom primjeru, već je potrebno, u skladu s odredbom čl. 5. Zakona o radu voditi evidenciju o radnom vremenu svakog pojedinog radnika. Zbog toga će neki od vaših radnika imati 168 sati mjesečno, neki možda

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: