Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Isplata novčane nagrade za radne rezultate

14.10.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer

2020.19.2.2 Isplata novčane nagrade za radne rezultate

Ivan Vidas, struč. spec. oec.

U Kolektivnom ugovoru nagrada za dobar rad u iznosu od 400,00 kuna definirana je POD OSTALI DODACI NA PLAĆU kao stalni dodatak na plaću:

- rad za dane blagdana

- rad noću

- prekovremeni rad

- pripravnost

- stalni dodatak na plaću 400,00 kuna neto.

Može li se dodatak na plaću u neto iznosu od 400,00 kuna isplaćivati radnicima koji su na bolovanju, rodiljnom/roditeljskom dopustu, godišnjem odmoru?

Nagrada za radni rezultat ili kako je naslovljeno u samom upitu „nagrada za dobar rad” mogla se već od kraja 2018. godine isplaćivati od strane poslodavaca, kojima je omogućeno da svojim radnicima isplate novčane nagrade za radne rezultate u neoporezivom iznosu do 5.000,00 kn godišnje, a koje se mogu isplatiti jednokratno, ali i drugačijom dinamikom, ovisno o odluci poslodavca. Od 1. prosinca 2018. godine poslodavcima je omogućeno da svoje radnike nagrade za radne rezultate u obliku novčane nagrade ili kao dodatak uz mjesečnu plaću, dodatnu plaću i sl., a da se pritom ta nagrada smatra neoporezivom.

Pravilnikom o porezu na dohodak (NN br. 10/17 - 74/20, dalje u tekstu Pravilnik) propisan je iznos od 5.000,00 kn godišnje koji se može isplatiti bez plaćanja poreza na dohodak i doprinosa. Pravilnikom nisu propisani nikakvi posebni uvjeti za isplatu nagrade, osim da se nagrada mora isplatiti na tekući račun što znači da se ne može isplatiti u gotovini. Nastavno na prethodno navedeno i budući da Pravilnikom nisu propisani nikakvi kriteriji koje bi poslodavci trebali primjenjivati pri isplati navedene nagrade, proizlazi da se nagrada može isplatiti svim radnicima, odnosno onim radnicima za koje poslodavac donese odgovarajuću odluku. Naravno, poslodavci koje obvezuju kolektivni ugovori (kao u navedenom primjeru), ugovori o radu ili pravilnici o radu također su dužni isplaćivati nagrade za radne rezultate sukladno definiranom u istima.

Nagrada za radne rezultate može se isplatiti radnicima koji imaju sklopljen ugovor o radu s poslodavcem i koji:

- cijelo vrijeme rade,

- su na godišnjem odmoru,

- su na bolovanju na teret poslodavca/HZZO-a,

- koriste pravo na rodiljni/roditeljski dopust i dr.

Možemo zaključiti kako korištenje nekoga od prava propisanih posebnim propisima (o zdravstvenom, mirovinskom osiguranju ili nekim drugim propisom) od strane radnika nije, prema Pravilniku, prepreka za isplatu nagrade. Zakonodavac je odredio samo maksimalni godišnji iznos

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: