danas je 2.10.2023

Input:

I. MODUL: Porezni i računovodstveni aspekt plaće

5.7.2017, , Izvor: Verlag Dashöfer, Trajanje videa: 01:23:03

Poglavlja

Predavač: mag. oec. Mira Ognjan

  • Struktura plaće (obvezni doprinosi iz plaće i na plaću,najviša i najniža osnovica posebnosti u obračunu doprinosa za zapošljavanje, kvota zapošljavanja, poticaji)
  • Oporezivanje plaća (osobni odbitak, prirez)
  • Računovodstvena evidencija plaća
  • Primjer obračuna plaća i iskazivanje u JOPPD (isplata redovne plaće, neisplata plaće, isplata zaostale plaće iz prijašnje godine, isplata plaće u dijelovima)

Predavač

dr.sc. Mira Ognjan

dr.sc. Mira Ognjan

Stalni je sudski vještak za računovodstvo i financije pri Trgovačkom sudu u Zagrebu. Bila je dugogodišnji profesor knjigovodstva u Prvoj ekonomskoj školi u Zagrebu. Dugi niz godina bavi se računovodstvenim consultingom. Bila je predavač na nekoliko Međunarodnih konferencija iz područja računovodstva. Predavačica je redovita suradnica "On line knjižnice za računovođe " gdje je napisala preko stotinu stručnih računovodstvenih članaka i odgovorila na ogroman broj pitanja klijenata. Vanjska je suradnica "Verlag Dashöfer" d.o.o. te je za tu tvrtku odradila velik broj poslovnih edukacija različitih tema te nekoliko "in house" savjetovanja gdje predavačica dolazi u tvrtku i individualnim pristupom rješava računovodstvene probleme klijenta.