Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

GODIŠNJI ZA VRIJEME BOLOVANJA

31.7.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.13.1.2 GODIŠNJI ZA VRIJEME BOLOVANJA

Vesna Varšava, bacc.oec

Za vrijeme bolovanja radnik ne koristi godišnji odmor, već isti ima pravo koristiti po povratku na rad.

Kod dugotrajnih bolovanja dolazi do prenošenja godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu.

Zakonom o radu (Narodne novine 93/14, 127/17) člankom 84. propisan je prijenos godišnjih odmora u sljedeću godinu. Stavkom 4. i 5. navedenog članka 84. Zakona o radu propisano je:

(4) Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.

(5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.

To znači da radnik koji je na bolovanju i naprimjer nije iskoristio godišnji odmor za 2019.godinu, isti ima pravo iskoristiti najkasnije do 30.lipnja 2020.godine. Iznimkom propisanom u stavku 5. članka 84. Zakona o radu definirano je da osobe koje nisu iskoristile godišnji odmor radi korištenja rodiljnog, roditeljskog i posvojiteljskog dopusta, kao i osobe koje su koristile dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju imaju pravo iskoristiti godišnji odmor do kraja kalendarske godine u kojoj su se vratile na posao.

U praksi se stvaraju nedoumice oko prava na godišnji odmor osoba koje koriste pravo na rodiljni, roditeljski dopust u trajanju od tri godine (rođenje blizanaca npr.), te osobe po povratku na posao imaju pravo na neiskorišteni godišnji odmor prethodne godine koji moraju iskoristiti najkasnije do 31.prosinca godine u kojoj su se vratile na posao, te godišnji odmor za

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: