Novi Zakon o strancima od 01.01.2021.

Informacije o on-line seminaru:

Termin: 18. 01. 2021

Vrijeme: 15:00-16:00

Preostalo mjesta: 28

Cijena: 290,00 Kn

Sadržaj:

Stupanjem na snagu novog Zakona o strancima ("Narodne novine" br. 133/20.) s 1.1. 2021. mijenja se dosadašnji način i postupak zapošljavanja stranaca, a najvažnija promjena koju taj propis donosi jest ukidanje kvota koje je svake godine propisivala Vlada Republike Hrvatske, što je u znatnoj mjeri ograničavalo brzo i učinkovito zapošljavanje stranih radnika kada je to poslodavcima bilo uistinu potrebno.
Na webinaru saznajte sve o novom postupku zapošljavanja stranaca od 1.1.2021. – kome se podnosi zahtjev, tko o njemu odlučuje, koji su preduvjeti za rad stranaca u Republici Hrvatskoj, koja je uloga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u postupku izdavanja dozvole za boravak i rad, što je test tržišta rada i tko ga provodi, koje kategorije stranaca mogu raditi bez dozvole za boravak i rad, koje su osnovne okolnosti koje moraju biti ispunjene da bi dozvola za boravak i rad bila izdana, na koji se rok izdaje, produljenje njezinog roka važenja i druge informacije o zapošljavanju stranaca po novom zakonskom režimu.

Predavač:

Predavač
Darko Graf dipl. iur.

 Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se najčešće susreće s pitanjima i problematikom radnog, ovršnog i građanskog prava.

Narudžba

 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: