danas je 17.10.2021

ONLINE RAZGOVOR

Dobrodošli na rubriku za stručne online razgovore portala Radni odnosi u praksi. Ovdje u vrijeme održavanja online razgovora možete postavljati pitanja iskusnim stručnjacima o temama s kojima se susrećete u praksi. Možete postaviti pitanje na koje će Vam stručnjak odmah odgovoriti. Pitanje možete postaviti pod svojim imenom ili anonimno. Stručni online razgovor se odvija uvijek u određeno vrijeme o kojem ćete biti unaprijed obaviješteni na stranicama portala. Na online razgovor se ne morate ranije prijavljivati. 

Sljedeći stručni online razgovor je: 

Covid-19 i mogućnost otkazivanja ugovora o radu

25.10.2021    10:30 - 11:30

COVID-19 izmijenio je uvjete poslovanja i rada. Država za sada ne planira uvođenje obveznog cijepljenja protiv te bolesti, ali uvodi određena pravila u vezi s cijepljenim, necijepljenim odnosno testiranim i netestiranim radnicima koje sama zapošljava te načinu njihovog ispunjavanja obveza iz radnog odnosa. Tijekom ovog „online chata“ postavite pitanja i dobijte odgovore u vezi s mogućnostima koje privatnim poslodavcima stoje na raspolaganju kada je riječ o utjecaju COVID-19 problematike na radne odnose, primjerice – mogu li se otkazati ugovori o radu necijepljenim radnicima, a ako je odgovor potvrdan - pod kojim točno uvjetima, na koji način uvesti određena pravila u vezi s ulaskom radnika u radne prostorije poslodavca u slučaju postojanja određenog broja necijepljnih radnika, tko snosi troškove testiranja i slično. Neka Vaša pitanja budu što određenija, kako bi i odgovori mogli biti takvi.

Darko Graf dipl. iur.

 Nakon završenog pripravničkog staža u odvjetništvu, položenog pravosudnog ispita i upisa u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, osniva i započinje rad u vlastitom odvjetničkom društvu Alija Hrastinski & Graf, j.t.d. sa sjedištem u Zagrebu, u kojem i trenutno radi kao odvjetnik. U odvjetništvu je neprekidno od 2003. godine, od kada se najčešće susreće s pitanjima i problematikom radnog, ovršnog i građanskog prava.

Registrirajte se u besplatne enovine

Besplatne eNovine

Input:
ONLINE SEMINARI

Računovodstveni i porezni tretman osobnih automobila

Predavač: Mira Ognjan, mag.oec.

Datum: 28.10.2021

Vrijeme: 14:30 - 15:30

Ovdje se možete prijaviti za ovaj webinar

Organizacija i provedba unutarnjeg nadzora zaštite na radu

Predavač: Darko Palačić, dr.sc.

Datum: 17.11.2021

Vrijeme: 14:30 - 15:30

Ovdje se možete prijaviti za ovaj webinar

Ako ste naš pretplatnik, ulogirajte se na portal kako bi se prijavili na online seminar.

Registracija je obavezna!

Popis seminara i prijavu možete obaviti OVDJE.

PRAKTIČNE INFORMACIJE
Tečajna listina HNB 16.10.2021
 1 EUR7,51 Kn (-0)
 1 USD6,47 Kn (+0,01)
 1 GBP8,89 Kn (+0,01)
 1 CZK0,3 Kn (-0)
 100 JPY5,66 Kn (-0,05)
Druge valute
Dohodak Stopa poreza na dohodak
do 30.000,00 kn 24 %
više
Putni troškovi
Dnevnice u inozemstvu - visina dnevnica za sve strane zemlje
Kilometri - također, možete pronaći udaljenost od grada do grada u Hrvatskoj
ostalo
On-line razgovor