danas je 28.11.2023

ONLINE RAZGOVOR

Dobrodošli na rubriku za stručne online razgovore portala www.radniodnosi.hr. Ovdje u vrijeme održavanja online razgovora možete postavljati pitanja iskusnim stručnjacima o temama s kojima se susrećete u praksi. Možete postaviti pitanje na koje će Vam stručnjak odmah odgovoriti. Pitanje možete postaviti pod svojim imenom ili anonimno. Stručni online razgovor se odvija uvijek u određeno vrijeme o kojem ćete biti unaprijed obaviješteni na stranicama portala. Na online razgovor se ne morate ranije prijavljivati. 

Sljedeći stručni online razgovor je: 

%nextchat

Otkazivanje ugovora o radu i povrede obveza iz radnog odnosa, (upozorenja i postupak otkazivanja)

Za koju se vrstu otkaza ugovora o radu odlučiti, kada će sud potvrditi osobno uvjetovani otkaz, kada upozorenje na obveze iz radnog odnosa može poslužiti kao osnova otkaza uvjetovanog skrivljenim ponašanjem radnika i sve ostalo što dosad niste imali prilike pitati. U praksi postupak otkazivanja ugovora o radu često izaziva nedoumice pa dolazi do pogrešaka u samoj provedbi, a zbog čega otkazi kasnije, na sudu, bivaju proglašeni nezakonitima ili nedopuštenima. Složenost situacije raste ako do otkaza dolazi nakon što je poslodavac radnika upozorio na povredu određene obveze iz radnog odnosa te poslodavci trebaju biti posebno pažljivi prilikom formuliranja opisa u upozorenjima, odnosno obrazloženja u samim otkazima.

Vlatka Jukić stručnjakinja je u područjima pravnosti i usklađenosti (compliance), s gotovo dvadeset godina iskustva, uz poseban fokus na generiranje profita kroz ugovore i pregovore.
Obrazovanje stečeno na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nadogradila je specijalističkom edukacijom iz upravljanja rizikom kako bi uz strateškopravnu mogla pružati i sveobuhvatnu poslovnu podršku. Njen pristup poslu i stručnim pitanjima oblikovan je dubokim razumijevanjem za međuigru između zakonodavstva i konteksta, koje danas prenosi svojim klijentima i polaznicima edukacija, a izgradila ga je dok su s druge strane pregovaračkog stola bile neke od najvećih kompanija današnjice.
Njezina je misija jasna: osnažiti druge da svrhovito ugovaraju i pregovaraju kako bi dobili ono što uistinu zaslužuju.
Specijalizirana u područjima logistike i transporta te sektoru najma komercijalnih nekretnina, Vlatka vrsno vodi profitabilne pregovore i savjetuje kako ih voditi, stručnjak je u području usklađenosti (compliance) i upravljanja te savjetovanja vezanih uz najrazličitije vrste ugovora (od onih radnih pa do najkompleksnijih komercijalnih).
Tokom četiri godine obnašala je funkciju članice Uprave za Hrvatsku globalnog logističkog diva, Kuehne+Nagel.

Žao nam je, sudjelovati mogu samo prijavljeni korisnici!
Registrirajte se u besplatne enovine
Input:
FREE WEBINARI ZA KORISNIKE

Zakon o suzbijanju neprijavljenoga rada

Predavač: Darko Graf, dipl.iur.

Datum: 8.12.2023

Vrijeme: 10:00 - 10:30

Ovdje se možete prijaviti na ovaj webinar

Dnevnice za službena putovanja, Ivan Vidas, struč. spec. oec.

Predavač: Ivan Vidas, mag.oec.

Datum: 23.1.2024

Vrijeme: 10:30 - 11:30

Ovdje se možete prijaviti na ovaj webinar

Ako ste naš pretplatnik, ulogirajte se na portal kako bi se prijavili na online seminar.

Registracija je obavezna!

Popis seminara i prijavu možete obaviti OVDJE.

PRAKTIČNE INFORMACIJE
Tečajna listina HNB 27.11.2023
 1 USD1,09 eur (0)
 1 GBP0,87 eur (0)
 1 CZK24,41 eur (0)
 100 JPY163,3 eur (0)
Druge valute
Dohodak Stopa poreza na dohodak
do 3.981,68 EUR 20 %
više
Putni troškovi
Dnevnice u inozemstvu - visina dnevnica za sve strane zemlje
Kilometri - također, možete pronaći udaljenost od grada do grada u Hrvatskoj
ostalo
On-line razgovor