danas je 1.2.2023

ONLINE RAZGOVOR

Dobrodošli na rubriku za stručne online razgovore portala www.radniodnosi.hr. Ovdje u vrijeme održavanja online razgovora možete postavljati pitanja iskusnim stručnjacima o temama s kojima se susrećete u praksi. Možete postaviti pitanje na koje će Vam stručnjak odmah odgovoriti. Pitanje možete postaviti pod svojim imenom ili anonimno. Stručni online razgovor se odvija uvijek u određeno vrijeme o kojem ćete biti unaprijed obaviješteni na stranicama portala. Na online razgovor se ne morate ranije prijavljivati. 

Sljedeći stručni online razgovor je: 

%nextchat

Novi Zakon o suzbijanju neprijavljenog rada

Neprijavljeni rad radnika pojava je prisutna u različitim djelatnostima i u različitim pojavnim oblicima, od potpuno neevidentiranog rada, koji uključuje i pojavu tzv. lažne samozaposlenosti, do, također, više varijanti djelomično neprijavljenog rada. Kolokvijalno poznat kao tzv. rad na crno, neprijavljeni rad negativno utječe na razvoj ukupnog gospodarstva budući uskraćuje državu za pripadajuća javna davanja, a radnika za odgovarajući dohodak, pravo na mirovinski staž i osiguranje drugih radničkih prava. Važno pitanje koje se uređuje Zakonom o suzbijanju neprijavljenog rada odnosi se na prijelaz iz neprijavljenog u prijavljeni rad. Naime, zakonodavac ne želi samo kazniti poslodavca već osigurati da će radnik, koji nije bio prijavljen, ostvariti svoja prava iz radnog odnosa. Sve odgovore na pitanja o neprijavljenom radu, kaznama, postupanju inspekcije i dr. možete dobiti na online chatu u vezi novog Zakona o suzbijanju neprijavljenog rada.

Ivan Vidas, struč. spec. oec.

Radno iskustvo krenuo je stjecati kao specijalist za obračun plaća i drugog dohotka u velikim poslovnim sustavima. Danas gradi karijeru u području međunarodnih financija te je menadžer kompanije koja se bavi računovodstvom, obračunom plaća i ljudskim potencijalima. Autor je brojnih članaka iz područja financija, upravljanja ljudskim potencijalima i radnog prava koji su objavljeni u vodećim časopisima. Aktivan je mentor pripravnicima i osobama bez radnog iskustva koje zanima svijet financija i radnog prava.

Žao nam je, sudjelovati mogu samo prijavljeni korisnici!
Registrirajte se u besplatne enovine
Input:
FREE WEBINARI ZA KORISNIKE

Putni nalozi u 2023. godini

Predavač: Ivan Vidas, struč.spec.oec.

Datum: 16.2.2023

Vrijeme: 10:30 - 11:30

Ovdje se možete prijaviti na ovaj webinar

Ako ste naš pretplatnik, ulogirajte se na portal kako bi se prijavili na online seminar.

Registracija je obavezna!

Popis seminara i prijavu možete obaviti OVDJE.

PRAKTIČNE INFORMACIJE
Tečajna listina HNB 31.1.2023
 1 EUR0 Kn (0)
 1 USD0 Kn (0)
 1 GBP0 Kn (0)
 1 CZK0 Kn (0)
 100 JPY0 Kn (0)
Druge valute
Dohodak Stopa poreza na dohodak
do 30.000,00 kn 24 %
više
Putni troškovi
Dnevnice u inozemstvu - visina dnevnica za sve strane zemlje
Kilometri - također, možete pronaći udaljenost od grada do grada u Hrvatskoj
ostalo
On-line razgovor